WebiMed.net

Medische Informatie en Gezondheid

1975 - 1979

1975 - 1979

1975


In 1975 startten de Fondazione Marconi en de Universiteit van Bologna met het verzenden van ECG’s via de telefoonlijn.

1975

In de Verenigde Staten liepen vijftien verschillende projecten over Telegeneeskunde.

1975


Transtelephonic monitoring (TTM) werd in de Verenigde Staten gelanceerd om de levensduur van pacemakers te monitoren. Het systeem liet toe om diagnostische gegevens via een telefoonlijn  naar een service center te verzenden, dat op zijn beurt de gegevens doorzond naar de arts.

1976


Centro degli Studi e Laboratori di Telecommunicazioni (CSELT) uit Turijn startte een onderzoek over telecommunicatie op de spoedgevallendiensten.

1976

De European Federation for Medical Informatics (EFMI) zag het levenslicht in Kopenhagen, het werd gesteund door de Regional Office for Europe van de World Health Organisation (WHO).

1976

Met de technische steun van de National Technical University van Athene ontwikkelde de Griekse cardioloog George Papakonstantinou een systeem dat toeliet om ECG's via PSTN te versturen. Het systeem is nog steeds in gebruik en sedert 1987 implementeerde Hellenic Cross medische instructieservices voor de bemanning van de handelsvloot.

1976


In Noorwegen startte Professor Inge Harald Monrad Aas (1948-) een onderzoek met de focus op gezondheidszorg, telegeneeskunde, gezondheidsmanagement, gezondheidspolitiek, psychiatrie en methodologie.

1977

De Telemedicine Centre van de Memorial University in Newfoundland, Canada ontwikkelde een interactief audio netwerk voor opleidingsprogramma’s en voor de transmissie van medische gegevens, waarbij gebruik werd gemaakt van een satelliet.

1978

Heel wat onderzoekers in de Verenigde Staten werkten samen om een groot netwerk uit te bouwen tussen verschillende universiteiten en onderzoekslabo’s, voor de uitwisseling van educatieve en medische gegevens.

1979

Start van de telegeneeskundige consultaties door de Indian Health Service in rurale gebieden in het Amerikaanse Arizona.

extad/peakflowmeter.be