WebiMed.net

Medische Informatie en Gezondheid

Psychiatrie

De psychiatrie bestudeert en behandelt psychische aandoeningen.

Vaak voorkomende psychiatrische ziektebeelden zijn:

 • Bipolaire Stoornis
  Een bipolaire stoornis is ook gekend onder de naam manisch-depressieve stoornis. Iemand die manisch depressief is heeft last van extreme stemmingswisselingen met afwisselend manische periodes en depressieve periodes.
 • Asperger syndroom
  Syndroom van Asperger of aspergers syndroom of stoornis van asperger genoemd. Het Syndroom van Asperger is een ontwikkelingsstoornis die is genoemd naar de arts Asperger uit Wenen. Het kenmerk van het Syndroom van Asperger is de beperkte sociale interacti
 • Korsakov syndroom
  Het Korsakov syndroom is een geheugenstoornis die blijvend is en voorkomt na een te lang en overdadig alcoholgebruik in combinatie met een te lage vitamine B1 inname.
 • Munchausen
  Munchausen syndroom is een psychiatrische aandoening waarbij patiënten ziektes gaan veinzen omdat ze van de aandacht genieten van het verplegend personeel. Er bestaat ook een variant waarbij ouders hun kinderen ziek maken.
 • Tourette syndroom
  Het syndroom van Tourette wordt gekenmerkt door het veelvuldig voorkomen van tics. Bij de meest bekende vorm gebruiken patiënten constant schuttingtaal.