WebiMed.net

Medische Informatie en Gezondheid

Plotse dood bij sporters

Jaarlijks sterven in de Verenigde Staten zo'n 200.000 mensen tijdens of vlak na het sporten aan een plotse hartdood. In Nederland schat men het aantal op 150 tot 200 personen, in België tussen de 150 en de 300. Niet de sport zelf is de oorzaak, maar een verborgen hartziekte. Als de sporter ouder is dan 35 jaar gaat het meestal om een slagaderziekte of een hartinfarct, maar bij sporters jonger dan 35 is die oorzaak niet waarschijnlijk. Jonge sporters hebben vaak een aangeboren hartziekte, waarvan ze zich niet bewust zijn.

Wanneer een sporter hartklachten krijgt tijdens of na het sporten, wordt daar gewoonlijk met ongeloof op gereageerd. Zoiets kan een gezonde, goedgetrainde sporter toch niet overkomen! Regelmatig sporten maakt een mens echter niet immuun voor hart- en vaatziekten. Een sportmedische keuring, gelijkmatige trainingsopbouw en bedacht zijn op de signalen van hart- en vaatziekten kunnen veel leed voorkomen.

Vooral aandoeningen van het hart en de bloedvaten zijn dikwijls de oorzaak van een plotse dood tijdens het sporten.

De plotse dood bij geoefende sporters is zeven maal hoger tijdens het sporten dan in rust.

Bij niet-geoefende sporters ouder dan 35 jaar is die kans zelfs 57 maal hoger.

De plotse dood bij het sporten komt bij mannen driemaal meer voor dan bij vrouwen en verloopt meestal zonder symptomen.

Eventuele symptomen: borstklachten, onevenredige ademhaling, duizelingen of wegvallen tijdens inspanning of hartkloppingen.

 • De meest voorkomende oorzaak van plotse dood is hypertrofische obstructieve cardiomyopathie (26,4%), een genetische overmatige verdikking van de hartspier die tot ventriculaire fibrillatie kan leiden, een onregelmatige hartslag. Tijdens ventriculaire fibrillatie ontladen meer dan 400 chaotische elektrische ontladingen per minuut naar de hartkamers waardoor de bloedstroom. tot stilstand komt.
 • Commotio Cordis (19,9%) schijnt de tweede meest voorkomende oorzaak van plotse dood te zijn bij sporters, een zeldzame verstoring van het elektrische systeem van het hart als gevolg van een stomp op de borst die tot plotse hartstilstand leidt.
 • Een andere veel voorkomende oorzaak van plotse dood bij sporters zijn abnormale kransslagaders op een abnormale locatie (13,7%) of die een scherpe hoekige verdraaiing hebben waardoor de bloedstroom vertraagt.
 • Linker ventrikel hypertrofie (7,5%), een significante verdikking van het linkerkamer myocard die meestal het gevolg is van een toegenomen systolische druk  door een verhoogde weerstand.
 • Myocarditis (5,2%), een ontsteking van de hartspier
 • Een andere oorzaak van plotse dood bij sporters is een gescheurd aorta aneurisma als gevolg van het syndroom van Marfan (3,2%). Personen die deze aandoening hebben zijn meestal lang en slank. Het is een erfelijke aandoening van het bindweefsel.
 • Aritmogene rechter ventrikel cardiomyopathie (2,8%), een erfelijke hartziekte veroorzaakt door genetische afwijkingen van delen van de hartspier.
 • Een getunnelde hartarterie (2,8%) waarbij de arterie zich door het myocard tunnelde i.p.v. er op te rusten.
 • Stenose van de aortaklep (2,6%), waarbij een vernauwing ontstaat van de aortaklep, die daardoor niet wijd genoeg open kan, waardoor een druk ontstaat op deze klep en waardoor de linkerventrikel hogere drukken genereren moet om het bloed in de aorta te krijgen. Door deze drukbelasting ontstaat er meestal een linker ventrikel hypertrofie.
 • Verkalking van de kransslagaderen (2,6%)
 • Long QT syndroom
 • Syndroom van Brugada
 • Syndroom van Wolff-Parkinson-White
 • Andere mogelijke oorzaken: aderverkalking, aangeboren afwijkingen, hoge bloeddruk, cholesterol, roken en virale infecties.

Geschiedenis

2000

20-2: De 17-jarige voetballer John Ikoroma uit de Verenigde Arabische Emiraten sterft tijdens een wedstrijd aan de gevolgen van een hartstilstand

2-4: De 26-jarige Indonesische voetballer Eri Irianto sterft na een competitiewedstrijd aan de gevolgen van hartfalen

29-4: De 20-jarige Amerikaanse football speler Brandon Rouse sterft na een hartaanval.

10-7: De 29-jarige Amerikaanse profbasketter Conrad McRae sterft tijdens een training van de Orlando Magics aan de gevolgen van een hartfalen na ritmestoornissen.

5-10: De 24-jarige Roemeense voetballer Catalin Hildan krijgt een hartaanval tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tussen zijn club en Navol Oltenita en sterft meteen

2001

10-1: De 23-jarige Argentijnse basketter Gabriel Riofrío sterft tijdens de wedstrijd van zijn team Estudiantes Buenos Aeres tegen Libertad aan de gevolgen van een hartinfarct.

16-1: De 24-jarige Amerikaanse lange afstandsloper Travis Landreth sterft tijdens de training aan de gevolgen van een hartstilstand.

26-2: De 18-jarige Amerikaanse football speler Devaughn Darling van de Florida State University sterft aan ritmestoornissen die waarschijnlijk veroorzaakt werden door Sickle cell complicaties.

10-3: De 20-jarige Belgische wielrenner Glenn Fockaert sterft aan de gevolgen van een hartstilstand.

21-4: De 21-jarige Belgische veldrijder Kim Van Bouwel sterft in zijn auto aan de gevolgen van een hartstilstand.

10-5: De 20-jarige Servische voetballer Vladimir Dimitrijevic sterft aan de gevolgen van een hartaanval.

22-6: De 32-jarige Amerikaanse baseball speler Darryl Kile sterft tijdens zijn slaap in een hotel in

12-9: De 20-jarige Russische basketter Yadgar Karimov sterft aan de gevolgen van een hartaanval.

29-9: De 26-jarige Marokkaanse voetballer Youssef Belkhouja sterft tijdens de wedstrijd Raja – Wydad aan de gevolgen van een hartinfarct.

2-10: De 20-jarige Joegoslavische voetballer Vladimir Dimitrijevic sterft aan een hartaanval tijdens een training met club Rode Ster Belgrado.

2002

10-2: Het 14-jarige Ierse zwemstertje Ciara Agnew sterft op de bus van school naar huis aan een hartstilstand.

5-4: De 19-jarige Amerikaanse basketter Cedric Barovero van de Anderson University sterft aan de gevolgen van een hartaanval, veroorzaakt door een vergroot hart.

10-6: De 32-jarige Ierse bouwvakker Brian Bergin sterft tijdens het joggen aan de gevolgen van een hypertrofische cardiomyopathie

15-6: De veertienjarige Ierse basketster en zwemster Nicola Ryan sterft tijdens haar slaap aan de gevolgen van een hartstilstand.

22-6: De 33-jarige Amerikaanse baseball speler Darryl Kile sterft aan de gevolgen van een hartaanval. Zijn vader was op 44-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden.

15-8: De 16-jarige Ierse student Robert Manning sterft aan de gevolgen van een hartstilstand tijdens een rugbypartijtje.

29-8: De 19-jarige Belgische wielrenner Johan Mannaert sterft in zijn bed aan de gevolgen van een hartstilstand.

2-9: De 27-jarige Portugese basketter Paulo Pinto sterft aan de gevolgen van een hartstilstand.

15-9: De 18-jarige Amerikaanse football speler, volleybalspeler en worstelaar Matt Sklom sterft aan hartfalen tijdens training

10-10: De 28-jarige Braziliaanse voetballer Marcio Dos Santos sterft aan de gevolgen van een hartaanval nadat hij een doelpunt scoorde voor zijn Peruviaanse club Deportivo Wanka.

2-11: De 19-jarige Amerikaanse basketter Derek Smith sterft tijdens een wedstrijd van de Grand Valley State University aan de gevolgen van een hartaanval.

12-12: De 23-jarige voetballer Stefan Toleski uit Macedonië sterft tijdens een competitiewedstrijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

2003

10-1: De 21-jarige Ierse hurling specialist Emmet Neville sterft in zijn bed aan de gevolgen van een hartstilstand.

10-1: De 32-jarige Italiaanse wielrenner Denis Zanette sterft bij een tandartsbezoek aan de gevolgen van een hartstilstand.

2-3: De 19-jarige Belgische wielrenner Kenny Vanstreels sterft tijdens de Omloop van Haspengouw aan een hartstilstand.

4-2: Tijdens een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen de Nederlandse clubs ODC Boxtel en Sint-Michielsgestel sterft een 22-jarige man uit Boxtel aan de gevolgen van een hartstilstand.

12-4: De 31-jarige Ierse schrijnwerker Kieran Clancy sterft tijdens een partijtje hurling aan de gevolgen van congenitale aorta afwijking.

5-5: De 16-jarige Italiaanse wielrenner Marco Ceriani krijgt na 30km in een wedstrijd plots een hartinfarct en sterft twee weken later.

3-6: De 23-jarige Franse wielrenner Fabrice Salanson sterft tijdens de Ronde van Duitsland in zijn slaap aan de gevolgen van een hartstilstand.

26-6: De 28-jarige Kameroenese voetballer Marc-Vivien Foé wordt tijdens de wedstrijd Kameroen - Colombia in de halve finale van de Confederations Cup getroffen door een hartaanval en overlijdt onderweg naar het ziekenhuis.

10-7: De 20-jarige Braziliaanse voetballer Ferreira sterft aan een hartaanval tijdens de wedstrijd Botafago-Ribeiro Preto.

1-10: De 21-jarige Ierse student, die voetbal Gaelic football en rugby speelde in competitie, sterft aan de gevolgen van een hartstilstand.

11-11: De 39-jarige Ierse dierenarts en rugbyspeler Mike O’Leary sterft tijdens zijn slaap aan de gevolgen van een cardiomyopathie.

14-11: De 24-jarige Italiaanse wielrenner Marco Rusconi, sterft tijdens zijn verjaardagsfeest aan de gevolgen van een hartinfarct, veroorzaakt door een degeneratieve hartafwijking.

6-12: De 32-jarige Spaanse wielrenner José Maria Jiménez sterft aan de gevolgen van een hartstilstand.

11-12: De 19-jarige Amerikaanse basketter Shawn Walton van het Thiel College sterft tijdens zijn slaap.

14-12: De 21-jarige Amerikaanse basketter Jed Bedford sterft tijdens een wedstrijd van zijn team Columbus Stae University aan de gevolgen van een hartstilstand.

2004

7-1: De 24-jarige Russische voetballer Shalva Apkhazava sterft aan de gevolgen van een hartaanval.

25-1: De 25-jarige Hongaarse voetbalinternational Miklós Fehér werd tijdens de wedstrijd Benfica - Vitória Guimarães een hart-en ademhalingsstilstand en werd later dood verklaard in het ziekenhuis.

12-2: De 21-jarige Belgische wielrenner Johan Sermon sterft aan een hartfalen op de terugweg naar huis na de ploegenvoorstelling.

29-2: De 27-jarige Guatemaleese doelverdediger Danny Ortiz sterft aan een hartaanval tijdens een competitiewedstrijd.

2-3: De 24-jarige Ierse Gaelic football speler Cormac McAnallen sterft tijdens zijn slaap aan de gevolgen van een niet gekende Long QT syndrome

19-3: De 51-jarige Canadese marathonloper Brian Maxwell sterft aan de gevolgen van een hartaanval.

28-3: De 18-jarige Ierse rugbyspeler John McCall sterft tijdens de wedstrijd Ierland – Nieuw-Zeeland aan hartfalen.

20-4: De 20-jarige Ierse verkoopassistente Catherine Hand, die dagelijks naar de gym trok sterft tijdens haar slaap aan ritmestoornissen.

28-4: De 20-jarige Argentijnse voetbalkeeper Damián Lucas Molina sterft aan de respiratoire verwikkelingen van hartfalen.

10-5: De 20-jarige Ierse Gaelic football speler Paul Cavanagh sterft in zijn bed aan de gevolgen van een hartaanval.

8-6: De 19-jarige Amerikaanse basketster Ronalda Pierce sterft aan de gevolgen van een aorta aneurisma, een gevolg van het Marfan syndroom.

15-6: De 22-jarige Ierse meubelmaker Robert Finnerty, die in zijn vrije uren zaalvoetbal speelde, sterft aan ritmestoornissen tijdens zijn werk.

30-6: De 29-jarige Belgische wielrenner Stive Vermaut diende wegens hartklachten te stoppen met topsport en overlijdt aan de gevolgen van een hartstilstand.

17-7: De 22-jarige Ierse Gaelic football speler Noel Quill sterft in zijn slaap aan de gevolgen van een hartstilstand nadat hij de dag voordien na de wedstrijd geklaagd had duizelingen

3-8: De 29-jarige voormalige Nederlandse profvoetballer Arno Schaap sterft aan de gevolgen van een hartstilstand tijdens een oefenduel met zijn amateurclub Hilversum

5-8: De 18-jarige Amerikaanse football speler McCollins Umeh sterft tijdens een oefensessie aan de gevolgen van een vergroot hart.

10-8: De 18-jarige Ierse loodgieter Kevin Quinn sterft tijdens een partijtje hurling aan de gevolgen van een hartstilstand.

15-9: De 30-jarige Ierse juwelier sterft aan ritmestoornissen tijdens een voetbalwedstrijd met vrienden.

26-9: De 23-jarige Belgische veldrijder Tim Pauwels komt dodelijk ten val tijdens de eerste wedstrijd om de superprestige in Erpe-Mere. Volgens de artsen kreeg hij kort voor zijn val een hartaderbreuk.

16-10: De 34-jarige Litouwse basketter Tauras Stumbrys sterft tijdens de wedstrijd van zijn nieuwe ploeg Hidruvos tegen zijn vorige ploeg Zalgiris

27-10: De 30-jarige Braziliaanse profvoetballer Paulo Sérgio de Oliveira Silva zakt tijdens de wedstrijd Sao Caetano - Sao Paulo op de grond als gevolg van een hartstilstand. Op weg naar het ziekenhuis werd geprobeerd de dertigjarige verdediger te reanimeren, maar dit was tevergeefs.

3-11: De 31-jarige Litouwse ijshockeyspeler Sergei Zholtok sterft aan hartfalen tijdens een wedstrijd in Wit-Rusland.

15-11: De 17-jarige Ier Richard Martin sterft tijdens een tennispartijtje aan de gevolgen van het Wolff-Parkinson-White syndroom.

20-12: De 18-jarige Ierse amateurvoetballer Stephen Lyness sterft tijdens zijn slaap aan het Brugadasyndroom.

22-12: De 20-jarige Amerikaanse basketter Richard Jones van het Canisius College sterft tijdens een training aan een hartstilstand.

2005

15-1: De 41-jarige Ierse mechanieker Éamon McElroy sterft tijdens een looptraining aan de gevolgen van een hypertrofische cardiomyopathie.

15-3: De 26-jarige Ierse meubelmaker Gary Duffin, die in zijn vrije tijd hurling en voetbal speelde, sterft thuis aan de gevolgen van het Brugagasyndroom.

10-4: De 27-jarige Ierse verkoper Richie Doyle sterft tijdens een voetbalpartijtje aan de gevolgen van een myocarditis

12-4: De 28-jarige Engelse voetballer Paul Sykes sterft aan een hartstilstand tijdens een competitiewedstrijd.

8-5: De 21-jarige Amerikaanse basketter Danny Rumph van de Western Kentucky University sterft aan de gevolgen van een hartaanval.

14-5: De 63-jarige Niek Alberts en de 28-jarige Bart Flinterman sterven tijdens de IJsselsteinloop, een in Nederland gelopen kwart marathon.

27-5: De 32-jarige Roemeense voetbalspeler Alin Paicu sterft tijdens een wedstrijd aan een hartstilstand.

30-5: De 18-jarige Ierse kampioen schermen Darius Vasseghi sterft in zijn badkamer aan de gevolgen van een aorta hypoplasie en linker ventrikel hypertrofie.

10-6: De 23-jarige Ierse rugbyspeler Hugh Williams sterft tijdens een wedstrijd aan de gevolgen van een cardiomyopathie.

15-6: De 16-jarige Ierse rugbyspeler Martin Conor sterft in zijn bed aan de gevolgen van een hartstilstand.

15-6: De 37-jarige Italiaanse beroepsrenner Alessio Galletti sterft tijdens een wedstrijd in Spanje aan de gevolgen van een hartstilstand.

25-6: De 28-jarige Portugese voetballer Hugo Cunha sterft aan een hartaanval tijdens een voetbalpartijtje met enkele vrienden.

18-8: De 27-jarige Amerikaanse profbasketter Kenyon Jones sterft aan de gevolgen van een hartaanval.

20-8: De 23-jarige Amerikaanse basketter Thomas Herrion sterft tijdens de rust van de wedstrijd San Francisco 49ers – Denver in de kleedkamer aan de gevolgen van een verstopte rechter hartarterie.

15-9: De 20-jarige Ierse kapster Marcella Doherty sterft aan een Rechter Ventrikel Cardiomyopathie een week nadat ze palpaties had gevoeld na 40 baantje gezwommen te hebben in het zwembad.

21-9: De 29-jarige Canadese roeier Kiran van Rijn sterft tijdens een trainingssessie aa, de gevolgen van ritmestoornissen

26-9: De 22-jarige Amerikaanse basketster Shawntinice Polk van de University of Arizona sterft aan de gevolgen van een longembolie

9-10: De 31-jarige Colombiaanse wielrenner Ubaldo Mesa Estepa sterft net voor het begin van de laatste etappe van een wegwedstrijd aan de gevolgen van hartfalen.

15-10: De 28-jarige Amerikaanse profbasketter Jason Collier van de Atlanta Hawks sterft aan de gevolgen van een hartstilstand na ritmestoornissen veroorzaakt door een abnormaal vergroot hart.

29-11: De 26-jarige bij Utrecht voetballende Fransman David di Tommaso sterft in zijn slaap aan de gevolgen van een hartaanval.

De 20-jarige Amerikaanse basketter Antwoine Key sterft aan een hartaanval tijdens een wedstrijd van de de Eastern Connecticut State University.

2006

7-1: De 31-jarige Hongaarse voetballer Gábor Zavadszky sterft aan de gevolgen van een embolie.

6-2: De 23-jarige amateurwielrenner John Sulkers (23) uit het Nederlandse Dinteloord overlijdt aan de gevolgen van een hartaanval tijdens een trainingskamp in Limburg.

26-2: De 26-jarige Nederlandse beroepsrenner Arno Wallaard sterft tijdens een training aan de gevolgen van een hartstilstand

6-3: De 20-jarige Amerikaanse basketter Davis Nwankwo krijgt een hartstilstand tijdens een wedstrijd, maar zijn leven wordt met een defibrillator gered dank zij zijn coach Mike Meyer.

11-4: De 17-jarige Colombiaanse voetballer Victor Alfonso Guerrero sterft tijdens de training van zijn club aan een hartaanval.

12-6: De 26-jarige Deense voetballer Rasmus Green sterft aan een hartaanval tijdens de training.

4-8: De16-jarige Engelse voetballer Radwan Hamed krijgt een hartstilstand tijdens het internationale Juniorentoernooi van Oostduinkerke in Belgie. Na amper 2 minuten spelen in het duel tegen Cercle Brugge zakt de Tottenham Hotspur-speler opeens in elkaar

31-8: De 23-jarige Egyptische voetballer voetbalspeler Mohamed Abdelwaheb sterft aan een hartstilstand tijdens een training.

9-9: De 27-jarige Britse voetballer Matthew John Gadsby sterft tijdens een competitiewedstrijd aan de gevolgen van een arrhytmogene rechter ventrikel cardiomyopatie.

18-9: De 30-jarige Braziliaanse voetballer Nilton Pereira Mendes sterft aan een hartaanval tijdens een training in Kazkahstan.

8-10: De 21-jarige Amerikaanse basketter Haris Charalambous van de University of Toledo sterft tijdens een training aan de gevolgen van een hartaanval.

21-12: De 30-jarige Braziliaanse tot Macedoniër genaturaliseerde voetballer Rogério Oliveira da Costa sterft aan de gevolgen van een hartaanval

2007

14-2: De 18-jarige Amerikaanse basketter Mike Ndiribe van het Grayson County Collage sterft tijdens een wedstrijd in de kleedkamers aan de gevolgen van een hartstilstand

27-3: De 19-jarige Kroatische voetballer Ivan Karacic sterft tijdens een oefenpartijtje aan de gevolgen van een hartaanval.

17-6: De 19-jarige Amerikaanse football speler Keeley Dorsey sterft aan de gevolgen van het lange-QT-syndroom (LQTS).

24-2: De 24 jarige Amerikaanse football speler Damien Nash sterft tijdens een exhibitiewedstrijd aan hartfalen. Ironie van het lot wil dat de exhibitiewedstrijd bedoeld was om geld in te zamelen voor de harttransplantatie van zijn oudere broer Darris.

20-8: De 16-jarige Engelse voetballer Anton Reid sterft tijdens een training van zijn ploeg Walsall aan een hartstilstand.

25-8: De 27-jarige Zambiaanse voetballer Chaswe Nsofwa sterft tijdens een oefenwedstrijd met zijn Israëlische ploeg Hapoel Beer Sheva na een hartstilstand.

28-8: De 23-jarige Spaanse voetballer Antonio Puerta krijgt tijdens zijn eerste wedstrijd voor Sevilla na 35 minuten spel een hartstilstand en valt bewegingloos neer Na een eerste reanimatie krijgt hij maar liefst 5 keer een hartstilstand, waaraan hij tenslotte sterft.

30-8: De 26-jarige Franse volleybalspeler Cédric Schlienger sterft tijdens de training aan een hartstilstand.

24-9: De 19-jarige Amerikaanse football speler Dale Lloyd sterft na een hartstilstand tijdens oefeningen in de gymzaal.

27-9: De 26-jarige Canadese/Italiaanse ijshockeyspeler Darcy Robinson sterft tijdens een wedstrijd in de Italiaanse competitie aan de gevolgen van een hartinfarct, veroorzaakt door een niet ontdekte hartafwijking.

3-11: De 28 jarige Amerikaanse atleet Ryan Shay zakte tijdens de Amerikaanse olympische kwalificatiemarathon voor de OS van 2008 na acht kilometer ineen en sterft in het nabij gelegen ziekenhuis Lenox Hill Hospital aan de gevolgen van een hartinfarct.

23-11: De 28-jarige Amerikaanse baseballspeler Joseph Darley Kennedy sterft aan de gevolgen van een hartaanval

29-12: De 35-jarige Schotse voetballer Phillip O'Donnell zakt ineen tijdens een wedstrijd Motherwell - Dundee United en sterft aan hartfalen in de ambulance op weg naar het ziekenhuis.

2008

19-1: De 24-jarige voetballer Marco Randriana uit Madagascar wordt in de Franse competitiewedstrijd Niort Sedan door een hartstilstand getroffen, maar wordt gered dank zij een defibrillator.

28-1: De 23-jarige Nederlandse wereldkampioen kickboksen Ginty Vrede zakt tijdens de training in elkaar en sterft aan een hartstilstand.

9-2: De 22-jarige Gabonese voetballer Guy Tchingoma sterft tijdens een wedstrijd aan een hartstilstand.

 

16-2: De 27-jarige Britse voetballer Hervé King Sterft tijdens een competitiewedstrijd aan de gevolgen van een hartaanval.

21-2: De 20-jarige Amerikaanse basketter Jonathan Davis van de Ohio University sterft tijdens een training aan de gevolgen van een hartstilstand.

23-3: De 24-jarige Amerikaanse baseball speler Heath Benedict sterft aan de gevolgen van een vergroot hart

1-4: De 26-jarige Amerikaanse basketter Marvin Stone sterft aan een hartaanval tijdens zijn allereerste wedstrijd met zijn Arabisch team Ittihad.

23-4: De 19-jarige Amerikaanse basketter Deshean Porchea sterft tijdens een wedstrijd van de Alabama State University aan de gevolgen van een hartstilstand.

15-7: De 36-jarige Hongaarse Olympisch kanokampioen György Kolonics sterft tijdens een training aan de gevolgen van een hartstilstand.

9-8: De 26-jarige Spaanse voetballer Daniel Jarque Gonzalez sterft tijdens de trainingsstage met zijn club in zijn slaap aan de gevolgen van een hartaanval.

12-8: De 31-jarige rugbyspeler Adam Watene van de Cook Islands sterft tijdens een training aan de gevolgen van een hartaanval.

12-10: Na afloop van de halve marathon van Eindhoven sterft een 55-jarige Nederlandse deelnemer aan de gevolgen van een hartstilstand

13-10: De 19-jarige Russische hockeyer Alekseï Tcherepanov sterft tijdens een wedstrijd aan de gevolgen van een hartaanval.

2-11: De 18-jarige Amerikaanse basketter en football speler Tamir Phillips van het Community College of Beaver County sterft tijdens een training aan een hartaanval.

23-11: De 28-jarige Amerikaanse baseball speler Joe Kennedy sterft in zijn slaap aan de gevolgen van hartfalen en klepletsels veroorzaakt door een sterk verhoogde bloeddruk.

2009

9-1: De 27-jarige Duitse 800m loper René Herms sterft aan de gevolgen van een myocarditis na een virale infectie

11-1: De 28-jarige Togolese rugbyspeler Fe'ao Latu sterft tijdens de wedstrijd van zijn Franse club Dordogne tegen Cahors aan de gevolgen van hartfalen

22-1: De 22-jarige Franse voetballer Clément Pinault sterft aan de gevolgen van een hartinfarct

4-2: De 21-jarige Belgische wielrenner Frederiek Nolf sterft tijdens de Ronde van Qatar in zijn slaap aan de gevolgen van een hartstilstand.

10-2: Een 38-jarige vrouwelijke Amerikaanse kinderarts sterft terwijl ze in Maryland oefent op een loopband.

15-2: Een 17-jarige Amerikaanse basketter sterft tijdens een wedstrijd in Boston.

18-2:  De 27-jarige Poolse hamerslingeraarster en Olympisch kampioene Kamila Skolimowska stierf onverwachts tijdens een trainingskamp in Portugal. INadat ze onwel werd in het krachthonk besloot men haar naar het ziekenhuis te voeren. Ze stapte nog zelf in de ambulance maar werd daar opnieuw onwel, om nooit meer te ontwaken. Tijdens de autopsie werd een longembolie vastgesteld.

3-3: De 20-jarige Duitse handbalspeler Sebastian Faisst sterft tijdens de interland Duitsland - Zwitserland aan de gevolgen van hartfalen.

7-3: De 32-jarige Kameroense voetballer Josheph Ouhm sterft aan de gevolgen van een longoedeem.

22-3: De 20-jarige Engelse rugbyspeler Leon Walker sterft aan de gevolgen van hartfalen.

22-3: De 46-jarige Italiaan Marco Franzosi sterft na zijn aankomst in de marathon van Rome aan de gevolgen van een hartaanval

3-4: De 37-jarige Paraguyaanse voetballer Víctor Hugo Ávalos sterft tijdens een competitiewedstrijd aan de gveolgen van een hartaanval.

26-4: De 30-jarige Russische voetballer Anatoli Sylka sterft aan de gevolgen van een hartaanval.

30-5: De 16-jarige Franse handbalspeler Maxime Candau sterft tijdens een tornooi in Lyon aan de gevolgen van een hartstilstand.

6-7: De 24-jarige Franse tennisser Mathieu Montcourt sterft aan de gevolgen van een hartaanval.

8-7: De 20-jarige Amerikaanse football speler Ja'Quayvin Smalls sterft tijdens de training.

9-8: De 26-jarige Spaanse voetballer Daniel Jarque sterft tijdens de voorbereidingsstage van zijn ploeg Espanyol Barcelona tijdens zijn slaap aan de gevolgen van een hartaanval.

14-8: De 21-jarige Amerikaanse basketter Henry White sterft aan de gevolgen van een hartaanval tijdens een training van de Grambling State University.

6-9: Na een owndoelpunt in de negende minuut stort de 31-jarige Tsjechische voetballer neer en sterft hij aan een hartstilstand.

9-10: De 23-jarige Amerikaanse profbasketter Chauncey Hardy sterft aan de gevolgen van een hartaanval.

18-10: Een 49-jarige getrainde Belgische loper sterft tijdens de marathon van Amsterdam na 20km aan de gevolgen van een hartstilstand.

29-10: De 23-jarige Amerikaanse basketter Kevin Widemond sterft in Portugal aan een hartaanval tijdens de pauze van de wedstrijd van zijn ploeg Ovarese tegen Academica.

15-11: De 25-jarige Italiaanse voetballer Maurizio Greco sterft tijdens een Duitse competitiewedstrijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

16-11: De 31-jarige Mexicaanse voetballer Antonio de Nigris sterft aan de gevolgen van een hartaanval.

2010

14-1: De 21-jarige Amerikaanse basketter Jeron Lewis van de University of Southern Indiana sterft aan de gevolgen van een vergroot hart.

17-1: De 27-jarige Amerikaanse football speler Gaines Adams sterft aan een hartinfarct. Bij de autopsie bleek dat dit een gevolg was van een cardiomyopahtie, waarvan de atleet en zijn familie niet op de hoogte waren.

22-2: De 19-jarige Amerikaanse basketter Raymond Dunn van het Vance-Granville Community College sterft tijdens een wedstrijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

3-3: De 16-jarige Amerikaanse basketter Wes Leonard sterft tijdens een wedstrijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

6-3: De 25-jarige Nigeriaanse voetballer Endurance Idahor sterft in een wedstrijd van de Soedanese competitie aan een hartaanval

8-3: De 16-jarige Amerikaanse basketter Javaris Brinkley sterft aan een hartstilstand tijdens een wedstrijd.

8-3: De 19-jarige Ghanese voetballer Bartholomew Opoku sterft tijdens een competitiewedstrijd aan een hartstilstand.

9-3: De 17-jarige Amerikaanse atlete Sarah Landauer sterft aan een hartstilstand tijdens een trainingssessie van haar school.

21-3: Tijdens de marathon van Rome sterft de 53-jarige Belgische loper Tom Van der Gucht aan een hartaanval,

7-4: Een 41-jarige Duitse loper sterft tijdens de marathon van Berlijn aan de gevolgen van een hartinfarct.

2-5: De 24-jarige Liberiaanse voetballer Ambrose Wieh sterft in een competitiewedstrijd aan de gevolgen van hartfalen.

5-5: De 32-jarige Kroatische voetballer Goran Tunjic sterft aan een hartstilstand tijdens een competitiewedstrijd. Toppunt was dat de scheidsrechter hem geel gaf toen hij op de grond viel.

8-5: De 18-jarige Nigeriaanse voetballer Wilson Mene sterft in de Cambodjaanse competitie aan de gevolgen van een hartstilstand.

15-5: De 22-jartige Oostenrijkse voetballer Besian Idrizaj sterft aan de gevolgen van een hartaanval.

22-7: De 53-jarige voormalige Nederlands piloot Henk van der Vlies sterft op zijn eerste vakantiedag aan een hartaanval tijdens het joggen.

14-8: Tijdens de 41ste editie van de Dodentocht in het Belgische Bornem stuikt een 59-jarige ervaren Belgische wandelaar op 300m van de meet in elkaar en sterft hij aan de gevolgen van een hartstilstand.

24-8: De 16-jarige Ier Patrick Dinsmore sterft tijdens een wedstrijd Gaelic football aan de gevolgen van een niet ontdekte hartafwijking

28-8: De 22-jarige Spaanse profvoetballer Antonio Puerta krijgt een hartstilstand tijdens een competitiewedstrijd tussen Sevilla FC en Getafe FC en sterft.

23-10: De 26-jarige Amerikaanse lange afstandszwemmer Francis Crippen sterft aan de gevolgen van een hartaanval tijdens een wedstrijd in de Verenigde Arabische Emiraten.

2-11: De 22-jarige Amerikaanse surfer Andy Irons sterft aan de gevolgen van een hartsilstand

9-11: De 14-jarige Belgische voetbalinternational Robbe Verlee zakt tijdens een voetbalwedstrijd plots in elkaar na een hartstilstand.

2011

9-11: De 29-jarige Britse voetballer Richard Butcher sterft aan de gevolgen van ritmestoornissen.

13-3: In Cuneo sterft een 17-jarige Italiaanse voetballer tijdens een wedstrijd aan de gevolgen van een hartstilstand

16-3: De 20-jarige Belgische voetballer David Kindermans sterft tijdens een wedstrijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

12-4: De 23-jarige Roemeense voetballer Andrei Mutulescu sterft tijdens een oefenpartijtje aan de gevolgen van een hartstilstand.

12-4: De 30-jarige Tsjaadse voetballer Lokissimbaye Loko sterft in de Franse competitie aan de gevolgen van een hartaanval.

27-4: De 20-jarige Amerikaanse football speler Marcellis Williamson sterft na een hartaanval.

2-5:  De 29-jarige Congolees-Canadese afstandsloper Danny Tshindind Kassap werd tijdens een race met spoed afgevoerd naar het Sunnybrook hospitaal, waar hij de dag nadien overleed aan hartfalen. In 2008 was hij tijdens de marathon van Berlijn al in elkaar gezakt en toen werd vetriculaire fibrilatie vastgesteld waarvan hij langzaam bijkwam.

11-5: De 34-jarige Amerikaanse basketter Robert Traylor sterft aan de gevolgen van een hartaanval.

30-5: De 26-jarige Belgische loper Bart Leemans sterft tijdens de 20km van Brussel op 800 meter van de finish aan de gevolgen van hartfalen

4-8: De 34-jarige Japanse vetballer Naoki Matsuda sterft twee dagen nadat hij tijdens een training ineenstuikte aan de gevolgen van een hartstilstand.

4-9: De 45-jarige Nederlandse loper Max Jonkergouw sterft tijdens de Tilburg Ten Miles net voor de finish aan een hartstilstand.

6-9: De 26-jarige Russische voetballer Nikolaj Abramvo sterft aan de gevolgen van hartfalen.

21-10: De 21-jarige Amerikaanse Air Force soldaat Steven Williams sterft na een loopwedstrijd van 1,5 mijl aan de gevolgen van een hartstilstand.

22-10: De 15-jarige Amerikaanse student Seamus Camp sterft tijdens een schoolwedstrijd over 2,5 mijl aan de gevolgen van een hartstilstand.

24-10: De 58-jarige Amerikaanse jogger Edward Thompson sterft tijdens een 50 mijl lange mountainbike wedstrijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

30-10: De 37-jarige Amerikaanse jogger Charles Riske sterft net voor de finish van een halve marathon aan de gevolgen van een hartstilstand.

31-10: De 14-jarige Amerikaanse basketter d’Andre Morgan sterft tijdens de opwarming voor een wedstrijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

31-10: De 22-jarige Amerikaanse jogger Benjamin Herron sterft tijdens het joggen aan de gevolgen van een hartstilstand.

1-11: De 13-jarige Amerikaanse basketster Tiffany Cleckley sterft tijdens de opwarming voor een wedstrijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

1-11: De 20-jarige Amerikaanse basketter Lugens Telsaint sterft tijdens een wedstrijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

5-11: De 58-jarige Amerikaanse jogger Ulysses Thomas sterft tijdens zijn eerste marathon na 23 mijl aan de gevolgen van een hartstilstand.

5-11: De 15-jarige Amerikaanse basketter sterft tijdens een wedstrijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

13-11: De 30-jarige Amerikaanse jogger Jorge Fernandez sterft na een halve marathon aan de gevolgen van een hartstilstand.

13-11: De 30-jarige Belgische voetballer Bobsam Elejiko zakt tijdens de wedstrijd Merksem SC – Kaart plots in elkaar en sterft aan de gevolgen van een hartaderbreuk.

20-11: De 19-jarige Amerikaanse football speler Garrett Uekman sterft na een hartstilstand

20-11: De 40-jarige Amerikaanse triatleet Chris Gleason sterft tijdens een marathon aan de gevolgen van een hartstilstand.

20-11: De 20-jarige Amerikaanse loper Jeffrey Lee sterft na de aankomst van zijn eerste halve marathon aan de gevolgen van een hartstilstand.

23-11: De 42-jarige Amerikaanse militair Eldridge Jackson sterft tijdens een loopdrill aan de gevolgen van een hartstilstand.

24-11: De 53-jarige Amerikaanse jogger Allen Scott Gill sterft tijdens een 10km race aan de gevolgen van een hartstilstand.

26-11: De 16-jarige Amerikaanse basketter Kareen Hopkins sterft tijdens een wedstrijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

29-11: De 27-jarige Gentse tafeltennisser Kevin Colpaert overlijdt tijdens een competitiewedstrijd in het Belgische Eeklo aan een hartstilstand.

 

29-11: De 18-jarige Amerikaanse basketter Tylor Higgins sterft tijdens een wedstrijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

5-12: De 17-jarige Amerikaanse lacrosse speler Daniel Valenson sterft tijdens training aan de gevolgen van een hartstilstand.

7-12: De 19-jarige Amerikaanse football speler Fred Thompson sterft aan de gevolgen van ritmestoornissen.

7-12: De 19-jarige Amerikaanse basketter Fred Thompson sterft tijdens een wedstrijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

14-12: De 14-jarige Amerikaanse worstelaar Ty’Darius Penney sterft na een training aan de gevolgen van een hartstilstand.

24-12: De 43-jarige Nederlandse voetbaltrainer Mark van Sonsbeek sterft aan de gevolgen van een hartstilstand tijdens het joggen.

27-12: De 55-jarige Amerikaanse tennisser Sean Collins sterft tijdens een partijtje tennis aan de gevolgen van een hartstilstand.

28-12: De 19-jarige Amerikaanse basketter Jerome Porter sterft tijdens een wedstrijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

2012

3-1: De 13-jarige Amerikaanse basketter Cody Sherrel sterft tijdens een training aan de gevolgen van een hartstilstand.

5-1: De 18-jarige kogelstoter Jonathan Gray sterft tijdens een training aan de gevolgen van een hartstilstand.

10-1: De 20-jarige Amerikaanse LO student Mathew Tautolo sterft tijdens het lopen aan de gevolgen van een hartstilstand.

11-1: De 19-jarige Amerikaanse Navy militair Christopher Walker sterft tijdens een loopoefening van 1,5 mijl aan de gevolgen van een hartstilstand.

16-1: De 17-jarige Amerikaanse basketter Josh Davis-Joiner sterft tijdens een training aan de gevolgen van een hartstilstand.

18-1: De 14-jarige Amerikaanse LO student Luke Swearingin sterft tijdens opwarmingsoefeningen aan de gevolgen van een hartstilstand.

1-2: De 17-jarige Amerikaanse worstelaar Tristan White sterft tijdens een training aan de gevolgen van een hartstilstand.

15-2: De 17-jarige Amerikaanse basketter Forrest Varney sterft tijdens de lesuren in de klas aan een hartstilstand.

17-2: De 9-jarige Amerikaanse loopster Savannah Hardin sterft tijdens het lopen aan de gevolgen van een hartaanval.

4-3: De 37-jarige Amerikaanse jogger Michael Kelly sterft tijdens een halve marathon aan de gevolgen van een hartstilstand.

5-3: De 19-jarige Amerikaanse zwemmer Connor Driscoll sterft tijdens een training aan de gevolgen van een hartstilstand.

15-3: De 27-jarige Indische voetballer D. Venkatesh sterft tijdens een wedstrijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

17-3: De 24-jarige Engelse van Congolese oorsprong voetballer Fabrice Muamba stuikt tijdens het duel Tottenham - Bolton plots in elkaar, als gevolg van een hartstilstand sterft hij even later.

19-3: De 13-jarige keeper Miguel Laan van voetbalvereniging V.V. Berdos uit het Nederlandse Bergen krijgt tijdens de training een acute hartstilstand en overleed.

24-3: De 37-jarige Italiaanse volleybalspeler Vigor Bovolenta sterft in een wedstrijd aan de gevolgen van een hartaanval.

28-3: De 17-jarige Amerikaanse jogster Tekau Rasayon sterft tijdens het joggen aan de gevolgen van een hartstilstand.

28-3: De 58-jarige Amerikaanse loper sterft tijdens een 12 mijl wedstrijd aan de gevolgen van een hartstilstand veroorzaakt door cardiomyopathie.

30-3: De 33-jarige Amerikaanse jogger Paul Meyers sterft tijdens een halve marathon aan de gevolgen van een hartstilstand.

14-4: De 26-jarige Venezolaanse volleybalspeelster Verónica Gómez sterft tijdens een wedstrijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

14-4: De 26-jarige Italiaanse voetballer Piermario Morosini zakte tijdens de wedstrijd Livorno –Pescara in elkaar en werd gereanimeerd. Onderweg naar het ziekenhuis kreeg hij een tweede hartaanval waardoor hij sterft.

14-4: Een 14-jarige voetballer van het Nederlandse Overmaas uit Rotterdam-Zuid kreeg op het veld van de Ridderkerkse Voetbalvereniging Hercules een hartstilstand gekregen.

 

15-4: De 15-jarige Nederlandse hardloper Pieter de Jong sterft aan de gevolgen van een hartstilstand na een recreatieve tien kilometer in Rotterdam.

20-4: De 12-jarige Amerikaanse baseball speler Isaac Arzate sterft tijdens een training aan de gevolgen van een hartstilstand.

22-4: De 30-jarige Enhgelse jogster sterft op een mijl van de finish van de Londense marathon aan de gevolgen van een hartstilstand.

25-4: De 22-jarige Amerikaanse football speler Gary Tinsley sterft aan de gevolgen van een vergroot hart.

30-4: De 26-jarige Noorse zwemmer Alexander Dale Oen sterft aan de gevolgen van een hartstilstand tijdens een trainingskamp in Flagstatt, Arizona. De hartstilstand was het gevolg van een niet ontdekte chronische hartziekte.

3-5: De 17-jarige Amerikaanse basketter Kalonyea Wopea sterft tijdens een wedstrijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

7-5: De 23-jarige Nederlandse voetballer Jochem Kok sterft aan de gevolgen van een hartstilstand.

13-5: De 29-jarige Duitse zeiler Timo Jacobs sterft tijdens zijn slaap na een wedstrijd aan de gevolgen van een hartaanval.

17-5: De 18-jarige Amerikaanse basketter Anthony Vaeao sterft tijdens een wedstrijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

26-5: De 53-jarige Amerikaanse loper John Greer sterft tijdens zijn voorbereiding op een 100 mijl wedstrijd.

10-6: De 40-jarige Amerikaanse jogger William Tufts sterft tijdens een halve marathon aan de gevolgen van een hartstilstand.

12-6: De 16-jarige Amerikaanse waterpolospeler Christian Morales sterft tijdens een wedstrijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

14-6: De 9-jarige Amerikaanse basketter Myles Thames sterft tijdens een wedstrijd aan de gevolgen van een hypertrofische cardiomyopathie.

16-6: De 42-jarige Amerikaanse triatleet Doug Witmer sterft tijdens het zwemmen aan een hartstilstand.

17-6: De 62-jarige triatleet Robert Hartline sterft tijdens het zwemmen aan een hartstilstand.

24-6: De 44-jarige Amerikaanse triatleet Sean Murphy raakt tijdens het zwemmen bewusteloos en sterft aan de gevolgen van een hartstilstand.

5-7: De 30-jarige Belgische wielrenner en oud ijshockeyspeler Rob Goris sterft in zijn slaap aan de gevolgen van een hartaanval.

6-7: De 15-jarige Amerikaanse danseres Hannah Patrie sterft aan de gevolgen van aan hartstilstand.

9-7: De 35-jarige Amerikaanse basketter Peter Sauer sterft tijdens een oefenpartijtje aan de gevolgen van een hartstilstand, veroorzaakt door hypertrofische cardiomyopathie..

15-7: De 50-jarige Amerikaanse triatlete Margaret Hinsdale Pometta krijgt tijdens het onderdeel zwemmen een hartstilstand en sterft op weg naar het ziekenhuis.

19-7: De veertienjarige Amerikaanse basketter James Cobb sterft na een trainingsessie aan de gevolgen van een hartstilstand.

23-7: De 15-jarige Amerikaanse football speler Nicolas Dellaventura krijgt na de training ademhalingsmoeilijkheden en sterft op weg naar het ziekenhuis

26-7: De 36-jarige Amerikaanse basketter Neil Reed sterft aan de gevolgen van een hartaanval.

1-8: De 19-jarige Amerikaanse voetballer Jesus Lupian sterft tijdens de training aan een hartstilstand.

5-8: De 21-jarige Nigeriaanse voetballer Henry Chinonso sterft aan de gevolgen van een hartaanval.

5-8: De 22-jarige Amerikaanse voetballer Kirk Urso sterft aan de gevolgen van een arrhythmogene rechter ventrikel cardiomyopatie

8-8: De 17-jarige Amerikaanse football speler Daniel Lule Stuikt tijdens een training in elkaar en overleed aan de gevolgen van een hartaanval, veroorzaakt door hypertrofische cardiomyopathie.

23-8: De 63-jarige Belgische jogger Walter van Waterschoot sterft tijdens een trainingssessie aan de gevolgen van hartfalen.

29-8: De 29-jarige Zweedse voetballer Victor Brannstorm sterft aan een hartaanval nadat hij een doelpunt scoorde voor zijn team Pitea IF

2-9: De 29-jarige Zweedse voetballer Victor Brännström sterft aan de gevolgen van een hartstilstand.

5-9: De 26-jarige Turkse voetballer Ediz Bahtiyaroglu sterft na een hartstilstand.

22-9: De 20-jarige Amerikaanse veldloper Robert Roman stort neer tijdens een wedstrijd en sterft enkele dagen later in het hospitaal.

12-10: Het zevenjarige Belgische voetballertje Medhi Ajali sterft aan een hartaanval tijdens een training van RSD Jette.

28-10: De 37-jarige Belgische wielrenner Gunther Cuylits sterft in Burina Fasso aan de gevolgen van een hartstilstand.

8-11: De 19-jarige Amerikaanse football speler William Wayne Jones valt door neer tijdens een training

28-11: De twaalfjarige voetballer Enes Hristova van A.S.V. Apeldoornse Boys werd onwel tijdens een training en overleed in de ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Een 34-jarige Amerikaanse professionele danser sterft tijdens een wedstrijd aan de gevolgen van een hartaanval.

2013

5-1: De 27-jarige Amerikaanse football speler Chandler Williams sterft tijdens een tornooi in Miami aan de gevolgen van hartproblemen

9-1: De 28-jarige Braziliaanse voetballer Neto Maranhão sterft op training aan de gevolgen van een hartstilstand.

18-1: De 30-jarige Australische skateboarder Lewis Marnell sterft aan de complicaties van diabetes.

21-1: De 23-jarige voetballer Reselino Dollard uit Paramaribo sterft aan de gevolgen van een hartinfarct tijdens een voetbalwedstrijd30-3

21-1: De Mexicaanse gewichthefster Soraya Jimenez, die op de Olympische Spelen van Sydney nog goud veroverde sterft aan de gevolgen van een hartaanval.

27-2: De 43-jarige Nederlandse kickboxer Ramon Dekkers sterft tijdens een fietstocht aan de gevolgen van een hartaanval.

28-3: De 36-jarige Mexicaanse gewichthefster en Olympisch kampioene Soraya Jiménez Mendivil sterft aan de gevolgen van een hartinfarct.

20-4: De 23-jarige Duitse voetballer Dominik Rupp sterft tijdens de wedstrijd Hemmersdorf-Saarbrücken aan de gevolgen van een hartstilstand.

2-5: De 32-jarige Kroatische voetbaldoelman Ivan Turina sterft aan de gevolgen van een hartaanval.

16-5: De 31-jarige Joegoslavische voetballer Berat Sacipi sterft in de Duitse competitie tijdens de wedstrijd Itzehoe-Wesseln aan de gevolgen van een hartstilstand.

26-5: Tijdens de 20 kilometer door Brussel sterft de 53-jarige Belgische ervaren hardloper Rik Umans aan de gevolgen van een hartstilstand.

27-5: De 17-jarige Amerikaanse football speler David Wilganowski stuikte tijdens een wedstrijd van zijn James Earl Rudder High School in Bryan, Texas in elkaar na een hartstilstand. Gelukkig voor hem waren zijn coaches getraind in het gebruik van defibrillators en werd zijn leven gered. Later werd het bij hem het Long Q-T syndrome gediagnosticeerd.

4-6: De 19-jarige Amerikaanse basketter Joe Glynn van de Bentley University sterft tijdens een wedstrijd aan de gevolgen van een hartaanval.

7-6: De 26-jarige Nieuw Zeelandse loopwandelaarster Lesley Cantwell (1987-2013) werd onwel toen ze na haar overwinning van een 5km wedstrijd op de prijsuitreiking wachtte. ZMet spoed werd ze naar het hospitaal gebracht waar ze drie dagen later overleed aan een subarachnoïdale bloeding.

9-6: Een 24-jarige Duitse loper sterft net voor de finish aan de gevolgen van hartinfarct tijdens de Marathon van Berlijn

9-6: Een 53-jarige Belgische wielertoerist sterft tijdens een trainingsrit aan de gevolgen van een hartinfarct

9-6: Een 49-jarige Belgische wandelaar sterft aan de gevolgen van een hartaderbreuk tijdens een wandeltocht.

12-6: De 23-jarige Noorse ijshockeyspeler Scott Winkler, in Amerika actief bij de Dallas Stars, wordt door zijn ouders dood in bed gevonden.

21-6: De 23-jarige Kroatische voetballer Alen Pamic, een ex-speler van Standard sterft aan hartfalen tijdens een wedstrijd.

22-6: Een 22-jarige Belgische voetballer sterft tijdens een wedstrijd in Troispont.