WebiMed.net

Medische Informatie en Gezondheid

2009

2009

New Century Infusion Solutions, Inc (NCIS), een onderdeel van het bedrijf New Century Health, was een organisatie voor zorgmanagement, die als eerste het geïntegreerde Single Specialty Provider (ISSP) model gebruikte. Het door Christopher Nee en Joseph M. Perez ontwikkelde ISSP model streefde naar kosten-effectieve oncologische zorg. NCIS beloofde haar klanten om de efficiëntie te verhogen door het overbruggen van de verschillende segmenten van oncologische zorg: het gezondheidsplan, de oncologen en de patiënten. NCIS beweerde dat het de gemeenschappelijke administratieve blunders kon uitschakelen, die de kankerzorg voor patiënten niet alleen belemmerde maar tevens de kosten ervan verhoogde.

2009

RetroGuide was de naam van een onderzoeksproject in de medische en klinische informatica, met aandacht voor het gebruik van workflow-technologie in de gezondheidszorg. In 2009 werd RetroGuide een onderdeel van HealthFlow. De beta-versie van het RetroGuide systeem werd ontwikkeld en het overall systeem dat een workflow engine gebruikte binnen een EMD-systeem werd HealthFlow genoemd. RetroGuide maakte gebruik van een stroomdiagram paradigma en werd toegepast om een aantal klinische problemen te onderzoeken voor de bloeddrukcontrole bij diabetici, tijdens de zwangerschap na behandeling van Hodgkin lymfoom, onderzoek naar osteoporose, cholesterolcontrole bij cardiovasculaire patiënten, het onderzoeken van alternatieve glucoseprotocols bij ICU-patiënten en voor het ontdekken van nieuwe medicatie voor chronische nierziekte.

2009

Integrated Single Speciality Provider was een nieuw model voor gezondheidszorg, waarvan beweerd werd dat het volledig geïntegreerd kon worden voor het vergemakkelijken van de zorgverstrekking in alle afdelingen van de gezondheidszorg.

2009

Het groeiend aandeel van de informatica op het vlak van gezondheidsadministratie hield zich bezig met de evaluatie, de aanschaf, de implementatie en de dagelijkse werking van IT-systemen die alle administratieve en klinische functies binnen de gezondheidszorg ondersteunden. Het nauw verwante gebied van biomedische informatica was primair gericht op het gebruik van informatiesystemen voor acquisitie en toepassing van medische gegevens van patiënten, terwijl de verpleegkundige informatica zich bezig hield met het leveren, het beheer en de evaluatie van de patiëntenzorg en ziektepreventie. Wat onduidelijk bleef, was echter hoe deze opkomende discipline gerelateerd moest worden aan de veelheid van eerder bestaande sub-specialisaties binnen de brede waaier van medische informatica, met inbegrip van klinische informatica, bio-informatica en informatica voor het beheer van gezondheidszorg.

 

extad/peakflowmeter.be