WebiMed.net

Medische Informatie en Gezondheid

2007 - 2008

2007

In België werd het WiPaM telegeneeskunde platform gelanceerd, een ontwikkeling van het bedrijf IXSyS. De mogelijkheden van WiPaM (Wireless Patient Monitoring) waren uitgebreid en het bedrijf kon via wetenschappelijke studies aantonen dat de financiële besparingen voor de gezondheidszorg zeer hoog lagen. Bovendien spitste het platform zich niet toe op een enkele pathologie, maar dekte het alle chronische ziekten. WiPaM kon ook op meerdere manieren gebruikt worden:

  1. In homecare

  2. Voor het uitwisselen van diagnostische onderzoeken tussen verschillende artsen

  3. Om een volledig netwerk rond een patiënt uit te bouwen

  4. In klinische studies.

2007

Op 17 september 2007 werd het symposium ‘Trauma and Emergency Care From A Distance: A Telehealth approach for the delivery of of qualitatif Critical Care’ georganiseerd.

2007

In oktober 2007 kwam het webportaal iMedicor in de Verenigde Staten beschikbaar, waarop online een beveiligde gegevensuitwisseling van gezondheidsproblemen mogelijk was. Twee maanden later noteerde men reeds de 32.000ste geregistreerde arts. Tijdschriften zoals Healthcare Informatics, Advance for Health Information Professionals, Virtual Medical Worlds en Highway Hypodermics wijdden er artikels aan en Medgadget, een gespecialiseerd tijdschrift over internet, gaf een positieve beoordeling. De lancering viel samen met de komst van Microsoft's HealthVault en Google Health. De Association of Black Cardiologists (ABC), de American Society for Hypertension (ASH) en de Hypertrofic Cardiomyopathiy Association (HCA) waren de eerste partners.

2007

In oktober 2007 startte Microsoft HealthVault, een platform van Microsoft voor het opslaan en onderhouden van gezondheid- en fitnessinformatie, die zich zowel tot professionals als tot leken richtte.

2007Het eerste Ayurvedische telemedicine centrum werd in 2007 door dokter Partap Chauhan opgericht, een bekende Ayurvedische arts uit Indië.

2007

In de Verenigde Staten machtigde de Medical Board of California (MBC) de mogelijkheid om een pilot-programma vast te stellen om de de praktijk van telegeneeskunde uit te breiden voor het leveren van gezondheidszorg aan mensen met chronische ziekten en voor het leveren van andere gezondheidsinformatie.

2007

Le Centre de Consultation Médicale Maritime, van l'Université de Toulouse, noteerde zijn drieduizendste teleconsultatie, de meeste daarvan via satelliet met vooral transmissie van beelden en ECG.

2008

In Canada werd het agentschap eHealth Ontario belast met de ontwikkeling van het kader van de openbare Ontario's Electronic Health Record systeem en was er een fusie tussen het Ontario ministerie van elektronische gezondheidsprogramma Health en de Smart Systems for Health Agency (SSHA). Het mandaat bestond erin om tegen 2015 in de provincie Ontario elektronische medische dossiers van alle patiënten te hebben. De werken werden enorm vertraagd en in 2009 werd de CEO ontslagen omwille van een schandaal rond een contract van miljoenen dollars. In totaal werkten er bij eHealth zo’n zevenhonderd mensen.

2008

Op 15 augustus 2008 werd in het Amerikaanse Burlington de ‘Home Telecare Vendor Fair’ gehouden, een organisatie van The Department of Telemedicine at Fletcher Allen Health Care en The University of Vermont College of Medicine.

extad/peakflowmeter.be