WebiMed.net

Medische Informatie en Gezondheid

2002 - 2003

2002


Het Study Data Tabulation Model SDTM implementeerde voor niet-klinische studies de Standard for Exchange of Non-Clinical Data (SEND), een standaard voor het uitwisselen van niet-klinische gegevens. Dit soort studies is gerelateerd aan dierproeven als deel van preklinische (pre-fase 1) onderzoeken. Het werk aan deze standaard begon in juli 2002, een proefproject van de Amerikaanse Food and Drug Administration startte in juli 2003 via een Cooperative Research and Development Agreement (CRADA). Feedback van deze pilot en de voortdurende inspanningen om deze implementatie beter af te stemmen op de SDTM voor menselijke klinische studies leidden tot de ontwikkeling van SEND v2.3, die betrekking had op studies over een single dosis, herhaalde toediening, en carcinogeniteit.

2002

Van 8 tot 9 november werd in de Verenigde Staten het symposium ‘Teletrauma: An In-depth View’ georganiseerd

2002

De radiologen van Miami University werden gecontracteerd om de abdominale RX-opnamen van vermoedelijke drugssmokkelaars te protocoleren, die de Amerikaanse douane in de luchthavens van Californië, Florida, New Jersey, New York en Texas afnam. De RX-films werden binnen de 30 minuten als positief, negatief of onduidelijk beoordeeld. In 2002 werden vijfhonderd gevallen geëvalueerd.

2002

Via AB 442 (Comité voor de Begroting), hoofdstuk 1161, uit de statuten van de begroting 2002 trailer wetsvoorstel, kregen de Californische psychiaters tot 30 juni 2004 de toelating om een fee-for-service vergoeding voor telegeneeskunde-diensten in de Medi-Cal

2003


Humana TRICARE haalde een contract binnen voor consultaties in de teledermatologie tussen haar organisatie en het militair personeel of hun gezinsleden van de Tyndall Air Force Base in Florida Panhandle. Het Tyndall personeel bestond uit een arts-assistent en twee medische technici, die de digitale foto's van dermatologische aandoeningen registreerden. Een dermatoloog zorgde daarna binnen de 72 uur voor een consult aan de verwijzende Tyndall artsen. Na zes maanden zorg op afstand werd dit programma goed onthaald, maar het contract werd door de ontwikkelingen in Irak stopgezet.

extad/peakflowmeter.be