WebiMed.net

Medische Informatie en Gezondheid

1987

1987

De Nederlandse roeier Kaj Hendriks (1987-) finishte als vijfde in de finale met de vier zonder stuurman tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Het jaar nadien won het viertal zowel het EK als het WK. In 2015 veroverde hij met de Nederlandse acht met stuurman het brons tijdens het WK. Tijdens de Spelen van 2016 in Rio roeiden de acht naar het brons, nadat ze eerder dat jaar de Wereldbeker hadden gewonnen. Hendriks studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht. Nadat hij was afgestudeerd gin hij als militair arts aan de slag bij de Koninklijke Landmacht.

Julia Hiller (1987-) werd in Amerika geboren, maar veroverde in 2007 de Duitse titel 3.000m steeple. Twee jaar voordien had ze al de Duitse juniorentitels 2.000m steeple, 3.000m vlak en stratenloop naar zich toe gehaald en in 2006 werden dat zelfs vier Duitse kampioenstitels. Ze werd dan ook uitgestuurd naar het WK en EK voor junioren. In 2007 haalde ze de Duitse titel 3.000m steeple bij de senioren, nadat ze begin van dat jaar nationaal juniorenkampioen was geworden in het veldlopen. In 2008 werd ze voor het eerst geselecteerd voor de nationale ploeg en uitgestuurd naar het EK indoor van Moskou en de Europacup in het Franse Annecy. Opnieuw won ze opnieuw de Duitse juniorentitel 3.000m steeple en finishte ze als tweede bij de senioren. Tijdens het EK veldlopen in Brussel haalde ze het brons met de Duitse ploeg. In 2009 hernieuwde ze haar Duitse juniorentitel over 3.000m steeple, finishte ze in datzelfde nummer als derde bij de senioren en won ze ondanks ademhalingsproblemen zilver op het EK voor junioren en het Duits juniorenkampioenschap stratenloop. In totaal werd ze elf keer opgeroepen voor de nationale ploeg en lukte ze tien verbeteringen van het Duits record. Ze startte studies geneeskunde.

Yuhan Tan (1987-) verdedigde de Belgische kleuren in het badminton tijdens de Olympiades van 2012 en 2016. In totaal werd hij negen keer Belgisch kampioen. Hij studeerde af aan de Universiteit van Maastricht en specialiseerde zich in orthopedische heelkunde en sportgeneeskunde. Hij startte zijn professionele carrière in het Noorderhartziekenhuis van Pelt.