WebiMed.net

Medische Informatie en Gezondheid

1982

1982

Jannie du Plessis (1982-) speelde professioneel rugby bij de Sharks in de Zuidafrikaanse superliga. Hij studeerde af aan de University of the Free State en vestigde zich als huisarts.

Tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sydney nam de Frans Canadese Lise Leveille (1982-) deel aan de turnnummers. Het jaar voordien had ze tijdens de Panamerikaanse spelen van Winnipeg het goud gewonnen op de balk. Ze studeerde geneeskunde aan de University Vancouver en specialiseerde zich in orthopedische heelkunde.

In 2004 werd David Mansouri (1982-) voor het eerst opgeroepen voor het Schotse hockeyteam, nadien volgden nog achttien selecties en in 2006 was de middenvelder ook van de partij op de Commonwealth Games. Na zijn studies geneeskunde specialiseerde hij zich in chirurgie en bleef hij verbonden aan de University of Glasgow.

Alette Sijbring (1982-) won goud met het Nederlandse waterpoloteam op de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. In de finale werden de Verenigde Staten met 9-8 verslaan. In clubverband speelde ze bij BZC Brandenburg. Ze studeerde af aan de Universiteit van Utrecht en specialiseerde zich in gastro-enterologie