WebiMed.net

Medische Informatie en Gezondheid

1981

1981

De Amerikaanse zwemcoach selecteerde Patrick Dideum (1981-) voor de 10km open water van het WK van 2001 in het Japanse Fukuoka waar hij dertiende finishte. Twee jaar later in Barcelona was hij opnieuw van de partij en tikte hij als negentiende aan na de 5km en als zestiende na de 10km. Hij hield ook het eigenaardige wereldrecord over 2,4 mijl. Hij studeerde geneeskunde aan de Medical School van San Antonio, Texas en speicialiseerde zich in pediatrie.

Tijdens de Commonwealth Games van 2002 in Manchester won de Britse Rachel Parish (1981-) goud in het schieten. Later dat jaar won ze ook het EK in Italië. Tijdens de Commonwealth Games van 2006 in Melbourne was ze goed voor een gouden en zilveren medaille. Ook in schermen blonk ze uit en daarin was ze kapitein van de universitaire teams waar ze studeerde. In 2002 haalde ze haar diploma biochemie en genetica aan de University of Nottingham, maar ze studeerde verder en voltooide in 2007 haar studies geneeskunde aan de Southampton University.

 Tijdens de Olympische Spelen van 2004 in Athene won Sarah Elaine Siegelaar (1981-) het brons met de Nederlandse acht met stuurvrouw. Vier jaar later tijdens de Spelen van Beijing finishte het Nederlandse achttal zelfs als tweede. Ze studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam en specialiseerde zich in inwendige geneeskunde met bijzondere interesse voor diabetes.