WebiMed.net

Medische Informatie en Gezondheid

1979

1979

Samen met zijn partner Jessica Joseph (1982-) won de Amerikaan Charles Butler (1979-) het WK kunstschaatsen van 1997 bij de junioren in het Canadese Saint John, New Brunswick. In februari 1998 waren beiden het jongste koppel tijdens de Olympische Winterspelen in Nagaro. Nadat hij aan de New York University Medical School zijn studies Geneeskunde beëindigde, specialiseerde hij zich in inwendige geneeskunde aan het Rush University Medical Center. Hij startte ook de juwelenfirma 'Charles Collection LLC', 'Ultimate Skate LCC een bedrijf dat schaatsmessen produceerde en 'VideoMedicine, Inc' een softwarebedrijf gespecialiseerd in

Dank zij de 2-1 overwinning in de finale won Sonja Dittbrenne-Lehmann (1979-) het goud met het Duitse hockeyteam tijdens de Olympische Spelen van 2004 in Athene, Ze werd in alle zes wedstrijden opgesteld. In clubverband was ze aanvalster bij TuS Lichterfelde Berlin. Ze werd 38 keer opgeroepen voor het Duitse team. In 2008 studeerde ze af en vestigde ze zich als huisarts in Berlijn.

De Canadese polsstokspringster Dana Ellis (1979-) haalde de zesde plaats tijdens de Olympiade van 2004 in Athene. Drie jaar later lukte ze met 4m52 een persoonlijk record. Nadat ze haar studies geneeskunde voltooide aan de Tulane University van New Orleans, specialiseerde ze zich in de orthopedische heelkunde.

De Australiër Daniel Joseph Harris (1979-) speelde cricket bij South Australia, Adelaide Strikers, Melbourne Renegades en de Deccan Charges. Nadat hij afstudeerde vestigde hij zich als huisarts.

In 1999 kroonde Jamie Natalie (1979-) zich tot Amerikaanse turnkampioen aan de rekstok. Ondanks hij de beste was en van 1997 tot 2001 deel uitmaakte van de nationale ploeg, selecteerde de Amerikaanse turnbond hem niet voor de Olympische Spelen van Sydney. Als klap op de vuurpijl hadden de selectieheren hem later dat jaar wel nodig voor de interlands tegen China en Roemenië. Natalie was door deze vaudeville zo ontgoocheld dat hij stopte met turnen en zich op zijn studies geneeskunde concentreerde. Nadat zijn afstuderen aan de Ohio State University College of Medicine vestigde hij zich in 2005 als sportarts.

De Australiër Robert Newbery (1979-) won een eerste keer brons in het synchroon duiken van de 3-meter plank tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sydney. Vier jaar later in Athene deed hij dat over, maar won hij dat eremetaal ook in het synchroon duiken van de 10-meter toren. Hij plaatste zich voor de Spelen van 2008 in Beijing maar viel toen met zijn vierde stek naast het podium. Hij studeerde af aan de University of Queensland, specialiseerde zich in chirurgie en startte een praktijk in het Engelse Ipswich Hospital. In 2010 keerde hij terug naar zijn geboorteland om er aan de slag te gaan in het Toowoomba Hospital.

Rachelle Viinberg-De Jong (1979-) won het zilver met de Canadese acht met stuurvrouw tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Tijdens de twee vorige edities in Athene en Beijing was ze ook van de partij geweest. In 2005 studeerde ze af als biologe aan de University of Victoria, waarna ze studies geneeskunde begon aan de Canadian College of Naturopathic Medicine. Meteen na de Spelen van Londen startte ze een privé praktijk in Toronto.

Froukje Wegman (1979-) veroverde met de Nederlandse acht met stuurvrouw het brons tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Athene. Ze studeerde af aan de Vrije Universiteit Amsterdam en vestigde zich als huisarts in Heemskerk.