WebiMed.net

Medische Informatie en Gezondheid

1979

1979


Samen met zijn partner Jessica Joseph (1982-) won de Amerikaan Charles Butler (1979-) bij de junioren het WK kunstschaatsen van 1997 in het Canadese Saint John, New Brunswick. In februari 1998 waren beiden het jongste koppel op de Olympische Winterspelen van Nagaro. Nadat hij aan de New York University Medical School zijn studies Geneeskunde beëindigd had, specialiseerde hij zich aan het Rush University Medical Center in Inwendige Geneeskunde. Hij startte ook de juwelenfirma 'Charles Collection LLC', 'Ultimate Skate LCC een bedrijf dat schaatsmessen produceerde en 'VideoMedicine, Inc' een softwarebedrijf gespecialiseerd in Telegeneeskunde.


Sonja Dittbrenne-Lehmann (1979-) won met het Duitse hockeyteam goud op de Olympische Spelen van 2004 in Athene en speelde alle zes wedstrijden. In clubverband was ze aanvalster bij TuS Lichterfelde Berlin. In 2008 studeerde ze af en vestigde ze zich als huisarts in Berlijn.

1979


De Canadese polsstokspringster Dana Ellis (1979-) haalde de zesde plaats op de Olympiade van 2004 in Athene. Drie jaar later lukte ze met 4m52 een persoonlijk record. Nadat ze aan de Tulane University van New Orleans haar studies Geneeskunde voltooide, specialiseerde ze zich in de Orthopedische Heelkunde.

1979


De Australiër Daniel Joseph Harris (1979-) speelde cricket bij South Australia,  Adelaide Strikers, Melbourne Renegades en de Deccan Charges. Nadat hij afstudeerde vestigde hij zich als huisarts.

1979


In 1999 kroonde Jamie Natalie (1979-) zich tot Amerikaanse turnkampioen aan de rekstok. Ondanks hij de beste was en van 1997 tot 2001 deel uitmaakte van de nationale ploeg selecteerde de Amerikaanse turnbond hem niet voor de Olympische Spelen van Sydney. Als klap op de vuurpijl hadden de selectieheren hem later dat jaar wel nodig voor de interlands tegen China en Roemenië. Natalie was door deze vaudeville zo ontgoocheld dat hij stopte met turnen en zich op zijn studies Geneeskunde concentreerde. Nadat hij in 2005 afstudeerde aan de Ohio State University College of Medicine vestigde hij zich als Sportarts.

1979


De Australiër Robert Newbery (1979-) won op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney een eerste keer brons in het synchroon schoonduiken van de 3-meter plank. Vier jaar later in Athene herhaalde hij dat, maar won hij dat eremetaal ook in het synchroon duiken van de 10-meter toren. Hij plaatste zich voor de Spelen van 2008 in Beijing maar viel toen met een vierde stek naast het podium. Hij studeerde af aan de University of Queensland, specialiseerde zich in Chirurgie en startte een praktijk in het Engelse Ipswich Hospital. In 2010 keerde hij terug naar zijn geboorteland om er in het Toowoomba Hospital aan de slag te gaan.

1979


Rachelle Viinberg-De Jong (1979-) won op de Olympische Spelen van 2012 in Londen zilver met de Canadese acht met stuurvrouw. De twee vorige edities in Athene en Beijing was ze ook van de partij geweest. In 2005 studeerde ze af als Biologe aan de University of Victoria, waarna ze Geneeskunde begon aan de Canadian College of Naturopathic Medicine. Meteen na de Spelen van Londen startte ze een privé praktijk in Toronto.

1979


Froukje Wegman (1979-) haalde met de Nederlandse acht met stuurvrouw brons op de Olympische Spelen van 2008 in Athene. Ze studeerde af aan de Vrije Universiteit Amsterdam en vestigde zich als huisarts in Heemskerk.