WebiMed.net

Medische Informatie en Gezondheid

1974

1974

Omar Amr (1974-) werd zevende met de Amerikaanse waterpoloploeg tijdens de Olympische Spelen van 2004 in Athene. In competitieverband speelde hij voor de Newport Water Polo Foundation in Newport Beach, California. Na de Olympische Spelen coachte hij het waterpolo-team van het Massachusetts Institute of Technology, terwijl hij zijn medische opleiding afrondde aan de Harvard Medical School. Nadat hij daar afstudeerde specialiseerde hij zich in spoedgevallen. Dat beroep oefende hij uit bij het bedrijf MD Delivered van Orange County, Califormië, dat artsen op huisbezoek stuurt.

Op de Olympische Spelen van 2004 in Athene roeide Hurnet Dekkers (1974-) naar het brons met de Nederlandse acht met stuurvrouw. In 2001 had ze het Nederlands roeikampioenschap indoor gewonnen met een chrono van 6min30.6, een nieuw wereldrecord net als dat over 6 km waarvoor ze 20min57.7 nodig had. In 2007 hernieuwde ze haar indoortitel. Nadat ze haar diploma behaalde aan de Universiteit van Amsterdam specialiseerde ze zich als revalidatiearts voor kinderen.

Tycho van Meer (1974-) werd negentig keer opgeroepen voor het Nederlands hockeyteam en scoorde in die wedstrijden zeventien doelpunten. Tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta haalde hij goud met zijn teammaats. Nadat hij afstudeerde specialiseerde hij zich in de gynaecologie en werkte hij in het Noordwest Ziekenhuis van Alkmaar.