WebiMed.net

Medische Informatie en Gezondheid

1973

1973

Mindy Gehrs (1973-) werd tweemaal geselecteerd voor de Amerikaanse zwemploeg. In 1993 won ze de Amerikaanse NCAA titel 400m wisselslag wat haar de titel NCAA Woman of the Year opleverde. Nadat ze in 1998 afstudeerde aan de University of Alabama School of Medicine in Birmingham, specialiseerde ze zich aan het University of Colorado Health Sciences Center in Denver in fysische geneeskunde en revalidatie. In 2006 startte ze een praktijk in de Longmont Clinic van Colorado.

Tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta won Kurt Grote (1973-) het goud met de Amerikaanse estafetteploeg 4 x 100m wisselslag. In de finale van de 100m schoolslag finishte hij als zesde, in die van de 200m schoolslag als achtste. Omwille van astma was hij op 15-jarige leeftijd met zwemmen gestart. Hij studeerde af als arts aan de Stanford University, maar werd partner in het McKinsey & Company's Healthcare Payor and Provider practice.

De Amerikaanse zwemster Jenny Thompson (1973-) nam deel aan de Olympische Spelen van Barcelona, Atlanta, Sydney en Athene, waar ze zo maar eventjes twaalf medailles won, waaronder acht gouden met de estafetteploegen. In 2006 studeerde ze af aan de Columbia University College of Physicians and Surgeons, waarna ze zich specialiseerde in anaesthesie. Ze startte haar beroepscarrière in het Maine Medical Center van Portland, Maine.