WebiMed.net

Medische Informatie en Gezondheid

1969

1969

Sabine Bau (1969-) won het zilver in het floretnummer tijdens op de Olympische Spelen van 1988 in Seoel. Met het Duitse team haalde ze ook goud in het ploegenklassement. Tijdens de Spelen van 1992 in Barcelona was zilver weggelegd voor de Duitse meisjes  en tijdens de Spelen van 1996 en 2000 waren ze goed voor brons. Aan die vijf Olympische medailles voegde ze ook vier gouden, vier zilveren en vijf bronzen ereplakken toe die ze won op verschillende WK’s won en een gouden, twee zilveren en een bronzen werden gewonnen tijdens EK’s. Door haar kruisbanden te scheuren beëindigde ze in 2013 noodgedwongen haar sportieve carrière. Zij kwam uit de wereldberoemde schermschool van Tauberbischofsheim. Ze studeerde af als arts en specialiseerde zich in orthopedische heelkunde en sportgeneeskunde, waarna ze zich als orthopedisch chirurg vestigde in het Caritas Krankenhaus van Bad Mergentheim en in Tauberbischofsheim medisch directeur werd van het sportmedisch Vital Centrum.

Turlough O'Hare (1969-) werd door het Canadese Olympisch Comité geselecteerd voor de Spelen van 1988 in Seoel en die van 1992 in Barcelona. In 1988 haalde hij met het estafetteteam de achtste plaats in de finale van de 4 x 200m vrije slag. Zijn grootste internationaal successen was de wereldtitel lange afstand van 1989 en een zevende plaats in de 200m vrije slag op het WK van 1990. Hij werd 37 keer Canadees kampioen en verbeterde acht Canadese en twee Commonwealth records. Hij studeerde af als arts, specialiseerde zich in de anesthesie en schopte het tot Professor aan de Mc Master University.

Doreen Rosenstrauch (1969-), beter bekend als DrDoRo, studeerde geneeskunde aan de Otto von Guericke Universität van Magdeburg. Daarna trok ze naar de Verenigde Staten waar ze zich specialiseerde aan de University of Arizona, de University of Kansas en de University of Texas. In 1999 mocht ze haar beroep van arts uitoefenen in de Verenigde Staten en in 2004 haalde ze haar PhD magna cum laude. Het jaar daarop kreeg ze haar permanente residentie voor de USA in de categorie Professor en Researcher. In het Texas Medical Center van de University of Texas deed ze biomedisch onderzoek om de biocompatibileit van inplanteerbare cardiovasculaire toestellen. Zij was yoga instructeur en actief lid van de USA Triathlon. Zo nam ze deel aan de Ironbabe triathlon, de Run Wild, de Loe Star Triathlon, de Cinco Ranch Triathlon en de Super Sprint Babe triathlon.

Brendan Venter (1969-) speelde als center professioneel rugby in Zuid Afrika. Hij studeerde af als arts aan de University of the Orange Free State, maar bleef rugby spelen. ’s Voormiddags had hij praktijk als huisarts, ’s namiddags werkte hij als anesthesist in een ziekenhuis. In 2001 verhuisde hij naar Groot Brittannië waar hij coach werd van de London Irish, maar ook een huisartspraktijk startte en zijn rugbyteam begeleidde als sportarts.