WebiMed.net

Medische Informatie en Gezondheid

1966

1966

Mark Alban (1966-) speelde cricket voor de University of Cambridge in de Engelse first-class. In totaal scoorde hij 134 runs. Na zijn studies geneeskunde vestigde hij zich als huisarts in Bristol.

Kevin Boyd (1966-) werd regelmatig geselecteerd voor de Britse zwemploeg. Tijdens de Olympische Spelen van 1988 in Seoel finishte hij als zevende in de 400 en 1.500m vrije slag. Hij studeerde af aan de Durham University en specialiseerde zich in orthopedische heelkunde. Hij aanvaardde een betrekking aan de University Hospitals van Leicester.

In 1990 selecteerde Nieuw-Zeeland Ruth Highet (1966-) voor deelname aan de triathlon van het WK en de Commonwealth Games. Ze liep ook tien marathons en participeerde aan meerdere halve triathlons, mountainbike-wedstrijden, bergtijdritten en zwemwedstrijden in zee. Ze studeerde af als arts en was een van de eerste Nieuwzeelanders die zich in specialiseerde sportgeneeskunde. Ze werd benoemd tot medisch directeur van het Wellington Sports Medicine Ltd en startte in 1990 als fulltime sportarts aan het Wakefield Hospital, waar ze 21 jaar lang consultaties deed. Ze fungeerde als teamarts van het Nieuwzeelandse Olympisch team op de Spelen van 1994, 1996, 1998 en 2000 en was medisch directeur van haar nationale Academy of Sport. Bovendien fungeerde ze als medisch directeur van de Nieuwzeelandse Wielerfederatie, softballploeg, ruitervereniging en golfafdeling.

De Niuewzeelandse roeister Nikki Payne (1966-) won met Lynley Hannen (1964-) het brons in de twee zonder stuurvrouw tijdens de Olympische Spelen van 1988 in Seoul. Payne studeerde af in Nieuw-Zeeland maar specialiseerde zich in Londen in Neus-Keel-Oren voor Pediatrie.

Marie Roethlisberger (1966-) nam voor de Amerikaanse ploeg deel aan de turnnummers tijdens de Olympische Spelen van 1984 in Los Angeles. Als een gevolg van meningitis tijdens haar kinderjaren was ze praktisch volledig doof, haar grondoefeningen werden dan ook begeleid met muziek op zware bastonen waardoor ze de vibraties kon voelen. Ze studeerde af aan de University of Minnesota, waarna ze zich als huisarts vestigde in Madison, Wisconsin.