WebiMed.net

Medische Informatie en Gezondheid

1880

1880

Dezso Földes (1880-1950) werd Olympisch kampioen met de Hongaarse sabelploeg op de Spelen van 1908 in Londen en die van 1912 in Stockholm. In Londen betwistte hij ook de individuele nummers met sabel en degen, vier jaar later met degen en floret. In 1912 studeerde hij af aan de Universiteit van Boedapest. Hij emigreerde naar de Verenigde Staten waar hij in Cleveland, Ohio een kliniek opende voor armen.

Henry Homer "Doc" Gessler (1880-1924) was acht seizoenen lang rechter veldspeler in de American Major League Baseball. In totaal speelde hij 880 wedstrijden voor achtereenvolgens de Detroit Tiger, de Brooklyn Superbas, de Boston Red Sox en de Washington Senators. Hij lukte veertien home runs en werd na zijn spelerscarrrière coach bij Pittsburgh. Maar voor zijn baseballcarrière was hij aan de John Hopkins Medical School afgestudeerd als arts, al oefende hij dat beroep slechts sporadisch uit.

De Amerikaanse roeier Harry Lott (1880-1949) won goud met de acht met stuurman tijdens de Olympische Spelen van 1908 in St Louis. Hij studeerde af aan het Jefferson Medical College en specialiseerde zich in NKO. Eerst opende hij een praktijk in Philadelphia, daarna werd hij Professor NKO aan de Thomas Jefferson University.

Rugbyspeler Teddy Morgan (1880-1949) speelde in clubverband bij London Welsh en Swansea en werd opgeroepen voor de nationale ploeg van Wales. In 1905 scoorde hij tegen de All Blacks uit Nieuw Zeeland de winnende try. Tijdens zijn elf optredens met de nationale ploeg scoorde hij veertien keer. Nadat hij als arts was afgestudeerd, vestigde hij zich als huisarts in Wales, eerst in Sketty, nadien in East Anglia.